Почистване на училища

Почистване на училища и учебни заведения

Почистване на училища, обществени учреждения, офиси или предприятия без съмнение изисква висок професионализъм. Това с пълна сила се отнася и за почистването на детски градини и заведения, които се обитават целодневно от деца, ученици и учители.

„Заявете безплатна демонстрация тук“

КОНТАКТИ

Не е тайна, че поддържането на чистотата е доста сложно на места, където се събират деца и младежи. Дори няколко добри чистачки на щат в учебното заведение не са в състояние качествено да изпълнят огромния обем от работа по почистване на класните стаи, учебните аудитории, лабораториите, приемните помещения, столовата, библиотеките, спортните зали и съблекалните.

Затова оптималният вариант, който ръководството на училището може да избере, е да се обърне към почистваща фирма.

Защо почистването на училището да се извършва от професионалисти?

  • Първо: Професионалните действия могат да приведат учебното заведение в идеален ред, който да се запази за продължителен срок от време.

Това няма да е само повърхностно почистване, след което само се създава вид за наличие на чистота, а почистване според всички професионални правила и норми.

Ако училището е стара постройка, това означава, че при строежа му са използвани материали, които се чистят по определен начин и се мият внимателно и акуратно със специални химически средства. Ако става дума за нова сграда, то и в този случай само професионалистите знаят как правилно да се грижат за съвременните материали като стъклопакетите или ламинираните покрития, например.

  • Второ: Не забравяйте, че почистването на училище или университет в наши дни включва не само обгрижване на помещението, но и поддържане на оборудването, което се намира в класните стаи и лабораториите.

Представете си какво ще стане, ако компютрите се намокрят.

  • Трето: Ако училището започва да купува професионални почистващи препарати със свои средства, то това ще бъде голямо перо в общия бюджет.

Когато се обръщате към почистваща компания, този проблем няма да е на дневен ред, защото всичко необходимо ( включително и професионалното оборудване) се предоставя от фирмата за почистване, с която се сключва договорът. При всички случаи фирмата, която поема чистенето на учебното заведение, ще използва само качествени препарати с антибактериални свойства, които не предизвикват алергия и са безопасни за децата.

Абонаментно професионално почистване на детски градини и училища

Навсякъде по света, професионалното почистване на училища, колежи и университети е предпочитана форма за поддържане на приветлив вид и чистота. Поддържането на чистотата в училищата и ВУЗ-овете с помощта на почистваща фирма решава проблема с назначаването на огромен щат от чистачи, които така или иначе не са специализирани в различните видове дейности и работата им няма как да отговаря на все по-завишаващите се изисквания.

Професионалната грижа за чистотата в училищата е залог за здравето на учениците и преподавателите. Служителите на почистващата компания са добре запознати със спецификата на миещите препарати и отлично владеят техниката за почистване в труднодостъпни места.

Почистване на училища цена?

Конкретна цена не може да бъде обявена, тъй като различните учебни заведения имат различни параметри. Цената зависи от квадратурата и степента на замърсяване. За това ние предлагаме безплатен оглед в удобно за вас време, за да можем да ви изготвим адекватна оферта.

Към преимуществата на този вид обслужване може да се отнесат още

  • Основна подготовка на класните стаи и другите училищни помещения за началото на учебната година. Тук се включва и почистване на прилежащите територии, освежаване на училищните мебели, прозорците, стените и другите повърхности.
  • Цялата тази дейност се извършва с инвентар, собственост на почистващата фирма.
  • Професионалната битова химия, която се използва, не е токсична за персонала, учениците и околната среда. Въпросните препарати не увреждат повърхностите и осигуряват продължителна устойчивост по отношение на нови замърсявания.
  • Почистването е сухо и мокро. По предварителна уговорка, компанията отпушва запушени санитарни възли, като съхранява целостта на тръбите.
  • Когато се окомплектова бригадата за почистване на учебно заведение, служителите се подбират внимателно, в съответствие с уменията им.

Почистването отстранява микробите и замърсяванията от най-важните повърхности както в учебните помещения, така и в кухнята, столовата и санитарните зони. Третирането с почистващ препарат и вода не винаги е достатъчно, особено по време на грипна епидемия или разпространение на друга зараза.

Почистването не убива микробите, а ги отстранява от повърхността, като по този начин се намалява количеството им и риска от разпространяване на инфекция.

Стандартните процедури включват ежедневна обработка на помещенията и предметите, които се докосват най-често – маси, столове, дръжки на врати, компютърни клавиатури, предмети за практическо обучение и крановете на мивките.

С цел профилактика се налага и дезинфекция с помощта на химически вещества, която не може да се извършва от случайни хора. Дезинфекцията убива останалите след почистването микроби и свежда разпространяването на заразата до много ниско ниво.

Така в договора, който училищните власти сключват с почистваща компания, може да бъде включено и изискване за дезинфекция в случай на нужда.

Почистване на училища и доставка на хигиенни консумативи

Защо ръководството на учебното заведение трябва да избере услугите на почистваща фирма?

Отговорът е много прост – повишава се ефективността на почистването и това става с минимални средства.

Почистването е основна професия на работниците от такава специализирана фирма. Всичките ѝ служители преминават редовни обучения и специализации, благодарение на които изпълняват задачите с минимални ресурси.

Организацията на такъв процес в училище или университет е сложна работа, доколкото е свързана с плътно ангажиране на много хора. Графиците предварително се съобразяват с графиците за отпуски и има резервни служители, които да заменят работниците в болнични.

©2024 CLEAN PATROL | Дизайн и Оптимизация от Smart Media

Log in with your credentials

Forgot your details?