Как се почиства професионално меката мебел?

Битовите текстилни повърхности на мебели (вълна, кожа, велур, синтетика и други материали), а също и килимите, са покрития, които много бързо се замърсяват и изискват постоянна поддръжка. Всяка фирма за почистване предлага обработка на посочените повърхности с химически препарати и привеждането им в добър вид.

Пране и почистване на мека мебел в София – цени
Повече за услугата – Пране на мека мебел

Почистване на мека мебел

Изпиране и почистване на мека мебелНезависимо дали се намира в дома, в обществено учреждение или в офис, меката мебел не е само елемент от интериора, изпълняващ декоративна функция.

Ако диванът или креслото не са чистени дълго време и събират все повече и повече прах, то в тях се създава благоприятна среда за развитие на множество насекоми и паразити (Акари). От своя страна, паразитите влошават здравето на жителите в дома, които имат алергии и проблеми с дихателната система.

Нездравословната микрофлора разболява здрави хора и в никакъв случай не трябва да се оставя да се развива на воля. В този смисъл, грижата на професионална почистваща фирма ще ви помогне не само да запазите чистотата в дома, но и да съхраните здравето на семейството.

Съвременните методи за химическо почистване чрез нови технологии и специални миещи препарати помагат на заобикалящите ни мебели да възвърнат първоначалния си добър вид и значително да удължат срока им на служба.

Ежедневната грижа за меката мебел в ресторантите, кафенетата, търговските центрове и обществените сгради е потребност, с която собствениците им трябва да се съобразяват. За хората, които прекарват половината си живот на работното място, също е ясно, че чистотата, комфортът и уютът в офиса не са по-малко важни от тези в дома. Затова, загрижени за своите служители, мениджърите на фирми и организации редовно ползват услугите на фирми за почистване на офиси не само от ежедневни замърсявания, но и за основна поддръжка на меките мебели.

Професионално почистване и изпиране на мека мебел от Clean PatrolОтстраняването на петната от текстилните повърхности изисква употребата на специални препарати, подходящи за обработка на дамаски и задължителен професионален подход, за да не се увредят тъканите.

Затова ние имаме и застраховка, точно за такива случай, когато почистваме мебели или други любими вещи с висока стойност.

Всяка почистваща фирма разполага с уменията и опита на своите служители да се справят с посочените проблеми бързо и качествено. Специалистите поемат почистването на текстилни и кожени мебели, столове, дивани, килими, кресла, табуретки, пуфове и др.

Професионалното химическо чистене на меката мебел става по няколко начина:

  • Дълбоко сухо почистване
  • Дълбоко влажно почистване
  • Антистатична обработка

Богатият опит от почистване на помещения с различна площ и вид, позволява на фирмата да разработва високоефективни технологии за почистване на тъкани, които винаги дава отличен резултат. За отстраняване на стари петна, се използват препарати с активни формули и индивидуален подход към всяко изделие, опиращ се на богатия опит на служителите.

Почистване и изпиране на меката мебел във вашия дом

Процесът на химическо почистване

Започва с пълно отстраняване на прахта със специална прахосмукачка за мека мебел. Следващият етап включва отстраняването на видимите петна. Доколкото замърсяванията имат различен произход, за всяко петно се използва различен препарат. Преди да се пристъпи към работа, всяко химическо средство се тества на скрит участък от изделието и чак след това се пристъпва към същинското чистене на петната.

Този внимателен подход напълно изключва вероятността от увреждане на дамаската, като същевременно предлага и интензивно почистване на мръсотията. Използват се миещи средства, които са проверени за екологична безопасност и оборудване за почистване на мека мебел, което е преминало специален контрол на качество.

Третият етап на чистене на мебелите е

Нанасяне на шампоан за дълбоко отстраняване на замърсяванията и прахта от влакната на дамаските. В състава на шампоана за текстил има антистатични съставки и омекотители със стабилизиращо тъканта действие.

В последния етап

Отстранява се течността и остатъците от шампоана с помощта на екстрактор – специално оборудване за химическо чистене на килими. Екстракторът прилича на прахосмукачка, но е много по-мощен. Работата с него е бърза и обработката продължава до пълното изсъхване на покривната тъкан и вътрешността на дивана, креслото, стола. Труднодостъпните места се почистват ръчно. Освен отстраняването на прах, мръсотия и микроорганизми, дълбокото почистване повишава устойчивостта на мебелите към износване.

Почистване на килими

Килимите, мокетите и текстилните пътеки се чистят по определена технология. Всичко зависи от вида на повърхността, общото състояние и степента на замърсяване. Когато чистачите са професионалисти, те бързо определят характера на замърсяването и подбират правилната методика и начини за неговото отстраняване. Както в случаите с меката мебел и почистването на килими бива сухо, влажно и интензивно.

За сухото чистене

Използват определени се прахове, суха пяна или гранули. Специална машина с големи четки в цилиндрична форма равномерно разпределят миещото средство по повърхността на килима, гранулите изсмукват мръсотията и после се събират с прахосмукачка. Сухото почистване е подходящо за малка и средна степен на замърсеност.

Влажното почистване

Mного по-търсена услуга с използването на слабо пенещ се шампоан, след който остава великолепен резултат. На заключителния етап от процеса, мръсотията се извлича от килима с екстрактор. Когато става дума за много мръсни текстилни повърхности – с дъвки, кръв, мазнини и др., се прави интензивно почистване.

Добрата фирма за почистване има индивидуален подход към всеки клиент и към всяка поръчка. Само внимателният анализ на предстоящата задача и съвестната работа позволяват да се получи желаният резултат.

©2024 CLEAN PATROL | Дизайн и Оптимизация от Smart Media

Log in with your credentials

Forgot your details?