СЪВЕТ: Как да почистим апартамента след гости

5 Стъпки за бързо и качествено почистване на апартамента

Присъствието на гости у дома е весело и хубаво преживяване. Но след като приятелите/колегите/роднините си тръгнат, в дома остава пълен хаос. Колкото повече хора са били на купона, толкова по-голям е хаосът. А дори и да не е бил купон, а нормална вечеря с близко семейство с дечица, ситуацията пак е сложна. Детските празници са още по-рисковани за състоянието на дома. Децата могат да повредят и изцапат и невъзможни неща. Балоните и конфетите са нищо, в сравнение с петната и отпечатаните детски длани по всички повърхности.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Основно почистване на апартамент – полезна статия, как да запазим дома чист, как се чисти голям апартамент, от къде да започнем и още…

Струва ви се, че апартаментът никога няма да придобие предишния си вид. Това не означава, че не трябва да празнувате у дома или, че децата няма да имат гости на рождения си ден.

Ето какво правят професионалистите от която и да е почистваща фирма в такъв момент:

1. Проветряване на помещението – първата и най-важна стъпка при започване на почистването на апартамента

Първото, от което трябва да се избавим, е миризмата на цигари, алкохол и вчерашна храна. Не си мислите, че, ако пушачите са били на терасата, миризмата не е влизала в апартамента. Оставете прозорците отворени, докато изхвърлите фасовете и бутилките и измиете пепелниците. Хубаво би било, ако е възможно да направите течение.

2. Събиране на боклука

Вземете найлонов чувал и тръгвайте на обход из апартамента. Прибирайте боклука веднага, щом го забележите. Едновременно с това разглеждайте стаите и набелязвайте местата с петна, следите от храна и от напитки, отпечатъците от обувки. За да си облекчите работата, още преди купона оставете някакви кутии или торби за боклук и предупредете гостите да прибират там празните бутилки и опаковки от храна, а не на первазите и под масата.

3. Тоалетната

Голямата компания е истинско изпитание за банята и тоалетната. След като съберете боклука, веднага залейте тоалетната чиния, мивката, ваната и сифоните с почистващи препарати. Оставете препаратите да подействат 20-30 минути.

4. Кухнята

Докато банята е под въздействието на препарати, единственият достъп до вода остава в кухнята. Мивката, обаче, е препълнена. Почистващата фирма започва работата си от миене на съдовете, вратите на кухненските шкафове, плота и плочките.

За да улесните тази задача, спазвайте следните съвети:

– Не натрупвайте съдове в мивката по време на готвенето за купона, а ги мийте веднага;
– Залейте с препарат упоритите петна още преди да тръгнете да събирате боклука;
– Почистете фурната и котлоните преди да започнете да готвите за своите гости. Така после ще имате само пресни замърсявания за отстраняване.
– За неофициални вечери и за купони използвайте съдове за еднократна употреба.
– Обърнете внимание на покривките. Ако са прогорени с цигара – няма какво да се направи, но петната можете да се опитате да отстраните. Ако покривката е текстилна и е залята с бира или бяло вино, то петната може да се отстранят с помощта на мокра гъба. С петната от червено вино ще се справите в готварска сол. Петната от плодове се чистят с топла вода или топло мляко. Кафето не е никакъв проблем, изпира се с качествен прах за пране, докато с петната от чай ситуацията е друга – отстраняват се с глицерин.

Професионално почистване на апартаменти в София от Клийн Патрул

5. Стаите и коридора

Всяка фирма за почистване на домове ще започне работата си с обработка на меката мебел, със забърсване на масите, полирането на огледалата и стъклените врати на шкафовете. Работата завършва с минаване на подовете с прахосмукачка и влажно почистване. Ако нещо е разлято по килимите, петното трябва да се изпере веднага, а да не се оставя да се разпростира в тъканта. Когато чистите с препарати, ползвайте гумени ръкавици, за да избегнете алергична реакция. Остатъците от препаратите измийте само с вода.

Лакираните дървени мебели са гордост за всеки дом. Обикновено се пазят, но в разгара на празника не сте забелязали, че някой е оставил чашата си директно на лакираната повърхност и е останало бяло петно. Това не е страшно – може да се почисти с мек вълнен парцал, натопен в разтвор от спирт и растително масло.

Разгледайте внимателно таваните. Напълно вероятно е и там да има следи от вчерашната веселба. Например пръски от шампанско. За да ги махнете, ще ви трябва ютия, попивателна хартия, разклонител и стълба. Включете ютията на най-слабата температура, поставете попивателната хартия на петната и изгладете с ютията. Петната ще изчезнат. Ако не стане от първия път, повторете процедурата. Сега остава само да изхвърлите чувала с боклуците.

УСЛУГА: Абонаментно почистване на домове
Връзка с нас >>

Разбира се, лично вие трябва да решите дали да направите това почистване самостоятелно, използвайки подръчни средства, губейки лично време, нерви и сили или да се обърнете към почистваща фирма. Трябва само да позвъните и да направите поръчка, всичко останало ще свършат служителите на фирмата. Почистването може да стане под ваш контрол, но можете и да се доверите напълно на фирмата за почистване на домове и да се приберете чак, след като всичко е приключено.

Плаща се само за свършена работа, освен, ако нямата договор за абонаментно почистване, където сметката е уредена по друг начин. Фирмата за почистване се състои от служители, които обичат работата си и се отнасят към нея сериозно и отговорно. Така домът ви отново ще се изпълни с чистота и уют.

Официална страница на Клийн Патрул във Facebook

©2024 CLEAN PATROL | Дизайн и Оптимизация от Smart Media

Log in with your credentials

Forgot your details?