Фирма за почистване на домове и апартаменти - София

Как се прави основно почистване на апартамент

Повечето домакини асоциират основното почистване на дома с нещо грандиозно, тежко и изобщо работа, която не предизвиква въодушевление. Разбира се, най-добрият вариант е да се извика фирма за почистване, която ще се справи с проблема бързо, качествено и професионално. Защото не е лесно да се мият прозорци, подове, всякакви повърхности и т.н. Да видим какво точно ни очаква. Всяко семейство живее в различни условия и не може да се определят строги рамки и критерии за основно почистване.

И все пак периодичността на основното почистване зависи от:

 • Броя на живущите в апартамента
 • Площта на апартамента
 • Спазването на чистота
 • До колко жилището е захабено
 • Домашни животни
 • Чисти ли се ежедневно

Как да запазим дома чист?

Фирмите, специализирани в почистване на домове ще ви кажат, че основно почистване се прави веднъж на сезон. Понякога е достатъчно и да е 2 пъти в годината, но това е в случаите, когато жилището се поддържа добре. Изработката на полезни навици у всички обитатели на апартамента помага за поддържането на реда.

Кои са те?

 • Сваляйте обувките колкото се може по-близо до входната врата, за да не разнесете уличната мръсотия из апартамента.
 • Често сменяйте и перете спалното бельо, за да се избавите от паразити и плесен.
 • Използвайте отдушника в банята, за да намалите нивото на влажност.
 • Употребявайте добри и качествени препарати за почистване, които ще запазят резултата за по-дълго.
 • Редовно проветрявайте апартамента, за да се намали домашния прах.
 • Мийте съдовете веднага след употреба.
 • Не събирайте прекалено много мръсни дрехи. Перете редовно. Това се отнася и за гладенето.
 • Редовно почиствайте тоалетната чиния. Усилието продължава само няколко минути, но изключва един пункт от основното почистване.

Струва си да привикнем да връщаме предметите по местата им и това, което ще ни отнема около 10 минути на ден, ще държи дома подреден .

Абонаментно почистване на домове

Как да направим бързо основно почистване?

Дори и да отлагате голямото чистене, моментът за това един ден ще дойде. Не възприемайте това като наказание и се опитайте да облекчите работата си.

Съставете план. Така по-малко време ще отиде в размисли и преценки и вие стриктно ще знаете колко още от почистването е останало. Започнете чистенето сутринта, веднага след традиционните процедури и след закуската. Средствата и препаратите пригответе предварително. Не поемайте цялата работа, а я разпределете между останалите членове на семейството. Групирайте и вършете наведнъж няколко еднотипни задължения – бърсане на прах, миене на прозорци и др.

Как да се почисти лесно голям апартамент?

Основното почистване на тристаен апартамент има редица особености, които трябва да се отчетат. Принципно – квадратурата на апартамента е доста голяма и затова в него се натрупва доста прах – в ъглите на стаите, над шкафовете и гардеробите, между битовата техника. Ясно е, че този апартамент трябва да се поддържа ежедневно – с прахосмукачка, с миене на съдове, с подреждане и т.н. При добра организация – нужни са около 40 минути на ден. Но се случва неочаквано да позвънят приятели или роднини и да кажат, че идват на гости. До идването им има само половин ден, а апартаментът е разхвърлян.

С какво да започнем?

1. Започваме с кухнята
Измийте всички съдове или ги приберете в съдомиялната машина. Забършете набързо плота, вратичките и дръжките на шкафовете.

2. Банята – залейте с препарат мивката и тоалетна и го оставете на действа, докато се вихрите в друга стая. Не забравяйте за огледалото – то е лицето на всяка домакиня.

3. Подредете хола – започнете с ъглите, където се събира най-много прах. Минете целия под с прахосмукачка и, ако се налага –минете го с влажен парцал. За някои стени влажният парцал също е допустим. Ако в гостната ви има шкафове – измъкнете вещите от тях и избършете вътрешността. Обърнете внимание на первазите, които винаги са прашни.

4. Спалните трябва да се чистят с особено внимание – в тях жителите на апартамента провеждат много време, а това означава, че наличието на прах е нездравословно и се натрупва в човешкия организъм. Сменете спалното бельо.

Не можете да се справите за половин ден?

Извикайте фирма за почистване, а докато професионалистите работят, погрижете се за себе си! Ако веднъж фирмата е почистила апартамента основно, остава да го поддържате в поносим вид, за да отдалечите датата на следващото основно чистене.

Грамотната поддръжка на дома, ще ви спести пари, но и ще направи обстановката приятна и уютна за дълго време. За да ви е постоянно приятно у дома, не забравяйте ежедневните задължения (които също може да разделите със семейството си):
бърсане на прах, миене на чинии, пране и подреждане на дрехи, прахосмукачка, влажно забърсване на пода, изхвърляне на боклука, почистване на огледалата.

Ако това е досадно занимание за вас и за семейството ви, всяка фирма за почистване предлага услугата абонаментно почистване. Така, докато сте вън от дома – на работа, на училище или пътувате, някой друг ще се погрижи за уюта и идеалния ред в апартамента.

©2024 CLEAN PATROL | Дизайн и Оптимизация от Smart Media

Log in with your credentials

Forgot your details?