Почистване след ремонт - цени и подробности за услугата в София

Почистването след ремонт на дома е не по-малко изпитание от самия ремонт.

Работата е разгърната на широк фронт, като във всяко помещение има разнообразна мръсотия: остатъци от скоч и найлон, петна от гипс, латекс и цимент, парчета шкурка, засъхнало лепило и много, много прах.

Да се справим без помощ понякога е много трудно, друг път просто нямаме време за това. Тук е моментът да потърсим професионална фирма за почистване, която ще се справи с всичко и няма да пропусне и най-малкия детайл в почистването. Има и друг вариант – да извикаме чистачка, която работи самостоятелно.

Цени за Почистване след ремонт и повече за услугата, може да намерите в ТАЗИ СТРАНИЦА

Почистване след ремонт от професионална фирма или чистачка? По какво се различават двата варианта?

Чистачката ще спести време, но ще изпълни задачата, само, ако става дума за малка площ. За почистването ще използва най-обикновени препарати, които ще се окажат слаби и не толкова ефективни за този тип замърсяване. Наемайки човек, очакваме работата да се свърши качествено, но това не може да стане, ако човекът е с малък опит.

Почистващата фирма ще се справи със задачата по най-лекия начин. Процесът на работа е максимално рационален – започват от най-отдалеченото помещение и свършват пред входа. Фирмата действа бързо, защото не работи един човек, а цяла бригада, като всеки е специализиран в отделна дейност. Можем да сме сигурни, че ще съберат и последната прашинка от строителната прах, а това е много важно за жилищата, в които има деца и хора с алергия.

Услугата почистване след ремонт включва:

  • Събиране на строителната прах от всички повърхности;
  • Измиване на огледалата и стъклените повърхности;
  • Измиване на прозорците, первазите и дограмата;
  • Сухо почистване на подовете и стените;
  • Влажно почистване;
  • Отстраняване на остатъците от цимент, лепило, монтажна пяна, боя.

Почистването след ремонт се извършва на няколко етапа.

Първата крачка към идеалната чистота е изнасянето на целия боклук от строителни остатъци и отстраняване на прахта от всички предмети.

На втория етап от почистването след ремонт се премахват всички следи от замърсяване с цимент, боя и пр.

Третият етап е най-продължителен – сухо и влажно почистване, миене на прозорците, полировка на мебелите и почистване на килимите. В резултат се получава нов интериор и безупречна чистота.
Почистването на помещението – апартамент, магазин, офис, продължава от един до 3 дни. Всичко зависи от площта за чистене.

Искаме да почистим сами, без да наемаме фирма?

Ето няколко полезни съвета за отстраняване на петна от ремонт:

Как да почистим сами петна от боя?

Засъхналият латекс най-добре се премахва с ацетон. Ако декоративното покритие на пода ще пострада от ацетона, опитайте с вода и по-твърда четка. Маслената боя излиза с обикновен препарат за съдове или с обезмаслител. За бързо почистване на петна от боя от балатум, обработете ги преди това с растително масло. Така боята ще се отдели по-лесно и повърхността на балатума ще остане цяла.

Запомнете, че каквото и средство да използвате, първо трябва да го пробвате на по-скрито място. Някои разтворители за боя може да увредят покривния слой на повърхността. Водоразтворимите бои са лесни за почистване, особено, ако петната са пресни. Можем да ги измием с най-обикновен сапунен разтвор, а после да подсушим. Ако петното е старо, трябва предварително да го размекнем с вода или сапунен разтвор и след 20-30 минути да го отстраним. Има и специални химически препарати и разтворители за боя, но защо да рискуваме с тях, особено, ако в дома живеят деца.

Как да изчистим теракотени плочки след ремонт?

Първоначално отстраняваме сухата мръсотия с прахосмукачка или обикновена метла, после трябва да премахнем механично капките латекс, гипс и пр., а след това обработваме петната от тях с разтворител. Ако плочките са покрити единствено със строителна прах, която е попаднала и във фугите, най-добре се измиват с разтвор на оцет, а после и със сапунен разтвор. След това минаваме пода и с чиста вода.

Как се чисти вар?

Стегналите се на пода капки вар внимателно се отделят с шпатула, а после подът се измива със смес от 100 грама растително масло и една кофа гореща вода. Процедурата се повтаря с чиста вода, в която е добавен малко препарат за съдове или оцет.

Как да измием пода от замазка?

Това е процедура, която е много трудоемка за обикновена домакиня. Подът се мие 3-4 пъти. Когато няколко кристала калиев перманганат се добавят във водата, миенето става по-лесно.

Четейки тези съвети, не забравяйте, че самите подове са различни и съветите за балатум не важат за мрамор например, както и, че не всеки твърд под е устойчив на вода.

Казват, че един ремонт е по-лош от два пожара. Колкото и да се стараем, дори и след малък козметичен ремонт, домът трябва да се приведе в нормален вид. За да не продължи това прекалено дълго и да измести цялата радост и приятни емоции от обновяването, помислете предварително. Изолирайте стаята, в която ще ремонтирате, от всички останали помещения. Дори и ремонтът да се разпростира из целия апартамент, закрийте поне прозорците с плътни тъкани.

Струва ви се сложно, трудоемко и безкрайно? Извикайте почистваща фирма!

©2024 CLEAN PATROL | Дизайн и Оптимизация от Smart Media

Log in with your credentials

Forgot your details?